Henk heeft een ambachtelijke slagerij in Grijpskerk. In de eigen worstmakerij worden maar liefst 28 verschillende soorten worst geproduceerd. Niet alleen streek- (zoete
bloedworst, Groninger droge worst) maar ook nieuwe smaken, zoals Toscaanse worst en knoflookworst. Henk werkt met vlees van runderen uit de eigen regio en varkensvlees van het Friberne (uit Friesland).
Als winnaar mag Henk Groningen vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing op 28 september in Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013.
De vakjury bestaande uit Hilbrand Sinnema van LTO Noord, Held van de Smaak 2012 Menko van Zwol en winnaar DvhN Droge Worsten Test Lammert Moes, kon niet gemakkelijk tot een oordeel komen. Alle negen kandidaten hebben veel passie voor hun beroep en ontvingen lovende woorden van de jury. Uiteindelijk werd met een kleine voorsprong Henk Boersema verkozen tot provinciale winnaar.
De Held van de Smaak verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak die dit jaar wordt gehouden van 28 september tot en met 6 oktober.