Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Weersverwachting voor donderdag: flinke perioden met zon en droog en 16 graden

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 23 oktober 2013
23 okt 2013-48

Het weer opgesteld op woensdag 23 oktober 2013, 17.00 uur

Op de foto:  Opnieuw een heerlijke warme dag in de herfst, wel veel wind en de  herfstkleuren zijn prachtig.

De dinsdag verliep wisselend bewolkt na een zeer  zachte nacht met een minimum van  14.8 C Deze temperaturen zijn zelfs overdag in oktober boven normaal. In de nacht naar woensdag 1.7 mm aan neerslag. Er was veel wind en af en toe zon, totaal 1.9 uur. De maximum temperatuur was opnieuw zeer aangenaam met 18.9 C. In de namiddag de eerste echte regenbui met max. windstoot van 61 km per uur, tot in kracht 7. Vanavond neemt de wind en de buienkans af en daalt het kwik naar ongeveer 10 graden. 

Donderdag mogelijk een grijze start maar daarna flinke perioden met zon en minder wind meest matig windkracht 4 en dat is even een adempauze na de "uitwaaidagen" die we hebben gehad. Met maximum van 16 graden nog steeds zacht.

De verder verwachting voor deze herfstvakantieweek: aanhoudend zacht met temperaturen tussen de 16 en 18 graden, vrijdag weinig zon en periodiek regen Zaterdag af en toe zon ook kans op enkele buien. Vanaf zondag daling naar normale maximum temperaturen van 11 tot 13 graden. Begin volgende week normale temperaturen en dagelijks neerslag en veel wind, de andere kant van de herfst dus !                                                              

 Weerweetjes...............De wintertijd begint weer !

Komend weekend in de nacht van zaterdag op zondag wordt de tijd weer een uur verzet. De klok gaat 1 uur achteruit en in het voorjaar in het weekend van 30 maart 2014 gaat de klok weer 1 uur vooruit.
Zomertijd (in Vlaanderen ook vaak zomeruur) is de tijd die gedurende de zomermaanden wordt aangehouden door de klok een uur vooruit te zetten, dit wil zeggen de klok een uur voor te laten lopen op de standaardtijd (die in dit verband ook wel wintertijd genoemd wordt).
 

In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het 's morgens langer donker, en blijft het 's avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. De gedachte achter zomertijd is dat men zo zou kunnen bezuinigen op (elektrische) verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden.
Ongeveer 70 landen verzetten momenteel twee keer per jaar de klok. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober.

zonnige groet,

Gerard Kiewiet

 


 

Laat een reactie achter:










Weer-artikelen Zuidhorn