Op de foto: Vorig jaar was het compleet winter op 29 maart 2013 met vorst, ijs en sneeuw, Enumatil op 29 maart 2013.
Zon op: zondag: 7.19 uur, onder 20.10 uur.
De zaterdag begon grijs en nevelig en laaghangende bewolking, maar in de loop van de ochtend de zon er volop bij. Het kwik liep op naar maximaal 18.6 C bij een matig OZO wind, vorig jaar deze dag sneeuw en ijs en maximum + 3.2 C na nacht met - 2.0 C !!!
Komende nacht kans op enkele wolkenvelden. Het koelt af naar een graad of 5.
Zondag gaan we weer op herhaling: Het is (vrij) zonnig en mogelijk de warme grens van 20 graden. De oostelijke wind is zwak tot matig kracht 3
De verdere verwachtingen zijn nog steeds zeer goed: Droog en temperaturen boven normaal ( 17 tot 19 graden). Wel komt er steeds meer bewolking. In de tweede helft van week neemt de kans op neerslag toe en daalt het kwik naar 14 graden en dan mogen we nog niet klagen !
Komende weekend de klok 1 uur vooruit !
Zomertijd !
De zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober (het begin van de wintertijd).
In de nacht van zaterdag op zondag worden de klokken om 2 uur een uur vooruit gezet, dus van 2 naar 3 uur (ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok een uur vooruit).
Door de zomertijd wordt het niet in het holst van de nacht licht. Een groot voordeel is ook dat we 's avonds een uur langer van daglicht kunnen profiteren. Zonder zomertijd zou het eind juni tegen half vier licht worden en tegen half tien 's avonds donker. In Nederland is de zomertijd in 1977, vanwege de oliecrisis, opnieuw ingevoerd; ook van 1916 tot 1945 was de zomertijd van kracht.
Uitvinder in 1907 is de Londense aannemer William Willett.
zonnige groet,
Gerard Kiewiet