De gemiddelde zoutconsumptie van de Nederlander moet omlaag, vindt het RIVM in een nieuw rapport ‘Zoutconsumptie van kinderen en volwassenen in Nederland’.
Volgens de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) worden er momenteel al stappen gezet om het zoutgehalte in verwerkte producten met zo’n 25 à 30 procent te verminderen, een wens van het RIVM. In producten als brood, kaas en groenteconserven zijn al ‘substantiële’ stappen gezet, aldus FNLI. Consumenten moeten ook zelf bewuster worden van minder zout eten. Dikke mensen eten sowieso te zout.
Jolanda Klaveringa uit Zuidhorn is al enige tijd bezig "Zout in eten" en schrijft daarover op haar Blog.
Tips, recepten kunt u daarop vinden.
Via haar nieuwe webwinkel ONGEZOUTENLEKKER kunt u zelfs soepen bestellen.
Heerlijke soep, puur van verse groenten en kruiden, zonder zout, suikers of andere additieven. Je kunt zelf bepalen hoeveel zout er in je soep gaat. De soep wordt met liefde gemaakt in het westerkwartier, afhalen kan!