In deze overeenkomst is geregeld onder welke voorwaarden de gemeente het bedrag voor de buurthuiskamer beschikbaar stelt. De bedoeling is in het Groene Kruisgebouw aan de Kloosterstraat een kleinschalige ontmoetingsvoorziening te realiseren voor dorpsbewoners, een zogenaamde buurthuiskamer.
Initiatief inwoners
Vanuit de inwoners van Aduard is het initiatief ontstaan een voorziening te creëren waar ouderen en mensen met een beperking elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen. Hun oog is daarbij gevallen op het voormalige Groene Kruisgebouw in Aduard. Het beeldbepalende gebouw houdt daarmee een maatschappelijke functie. Betrokkenen zien de buurthuiskamer als een belangrijke bijdrage aan de samenhang in het dorp. De familie Wubs realiseert in het gebouw ook een kapsalon, beautysalon en pedicurepraktijk.
Bijdrage
De gemeente vindt het belangrijk dat dergelijke initiatieven een plaats krijgen in onze dorpen. Het project past goed in het WMO-beleid van de gemeente. Het is een collectieve voorziening voor en door de dorpsbewoners. Zij gaan de buurthuiskamer inrichten en beheren. De samenhang in het dorp wordt ermee bevorderd en de kans op eenzaamheid vermindert. De gemeenteraad heeft op 19 november 2012 dan ook besloten een bedrag van € 25.000 beschikbaar te stellen als bijdrage in de huur.
De buurthuiskamer wordt naar verwachting in het voorjaar van 2013 in gebruik genomen.
Op bijgaande foto zittend v.l.n.r.Dirk Wubs, Jan Oomkes, Peter Wubs en Bert Nederveen
staand v.l.n.r. de klankbordgroep: mevr. de Bree, dhr. Geertsema, mevr. Datema, dhr. de Jong en Loes Lestestuiver