Fanfarekorpsen, Brass ensembles, en koren uit de hele regio doen mee aan een nieuw opmerkelijk Gronings initiatief: Swet 4, een requiem voor vier bruggen dat de laatste dagen van mei en de eerste dag van juni in de omgeving van Noordhorn en Zuidhorn is te zien, en waar alle Groningers dan welkom zijn. In SWET 4 zal het afscheid worden gevierd van de twee bruggen over het Van Starkenborghkanaal tussen Noord- en Zuidhorn; een locatie waar de infrastructuur de komende jaren flink gaat veranderen. Het verhaal zal zich afspelen langs, op en in het water. Het publiek volgt het verhaal via de weg parallel aan het kanaal, tussen de spoorbrug en de brug in de Friesestraatweg over het kanaal.
Talent uit de regio een podium bieden is een van de doelstellingen van SWET.
Voor SWET 4 (Pie Jesu - Requiem voor bruggen; 30, 31 mei, 1 juni
Noordhorn-Zuidhorn) is er onderhand dan ook een indrukwekkende lijst samen te stellen van alle medewerkers en verenigingen uit de regio. Voor de voorstelling is veel muziek deze keer speciaal gecomponeerd.
Het fanfarekorps Tida Kira uit Munnekezijl onder leiding van Paulus de Jong gaat aan het begin van de voorstelling spelen, aan het eind van de bruiloftscène. Walke Hofstee dirigeert naast zijn eigen Brass Ensemble het madrigaalkoor uit Zuidhorn, in 2 speciaal door hem voor SWET gecomponeerde
requiemdelen: het Kyrie en het Sanctus. De dames van het koor veranderen voor de gelegenheid in sirenen, en gaan hangend op schommels aan de brug de koorpartij in de requiemdelen verzorgen. Bovenop de brug speelt het Nieuw Philharmonisch orkest onder leiding van Leendert Runia het door Sybolt Kamstra gecomponeerde Pie Jesu. Aan het eind van de voorstelling, wanneer de blik op de toekomst wordt gericht, zal een drum and base compositie klinken van Johan Faber, gebaseerd op het Pie Jesu van Sybolt Kamstra. Ook de Djembé bende van Louis Godschalk zal hier het geluid van de toekomst vertolken.
Vera Sutman zal een speciaal Swet lied zingen dat speciaal voor deze voorstelling is geschreven door Gert Sennema.
Naast de musici komen ook de acteurs en dansers voornamelijk uit het Westerkwartier. Een groep van ruim 20 personen uit Zuidhorn, Noordhorn, Grijpskerk, Grootegast en Oldehove speelt in de voorstelling de rol van publieksbegeleider. Omdat in SWET 4 in het begin terug wordt gekeken op de eerste drie SWET-voorstellingen, spelen ongeveer 10 acteurs een reprise van de meest succesvolle SWET-scènes. Onder leiding van Peggy Seelig uit Zuidhorn verzorgt een groep vrouwen uit Zuidhorn en Groningen een dansonderdeel aan de overkant van het kanaal.