In het begin van de avond kon wethouder Stol nog smakelijk lachen om de opmerking dat gedacht werd dat hij een snipperdag zou nemen. Later die avond verging het lachen hem over het pijnlijke dossier, Snippergroen in Aduard.
Dit pilotproject veroorzaakt veel onrust in Aduard, een aantal bewoners heeft slapeloze nachten en er is zelfs een actiegroep opgericht.
Met name de communicatie over dit project is als storend ervaren. Rene Westerhoff (VVD) noemde het Krommunicatie naar een uitspraak van Koot & Bie. Hij diende zelfs een motie in om het hele project op te schorten.
Stol pareerde door meerdere data op te noemen waarin het project in de raad was besproken en door aan te geven dat hij drie dagdelen gesprekken had gevoerd met bewoners en Dorpsbelangen.
Hij stelde dat het probleem groter werd gemaakt dan dat het is en wees op de kleine actiegroep, 7 personen, en dat hij wel degelijk heeft geluisterd. De op de tribune aanwezige actiegroep toonde haar verontwaardiging hierover en lijkt het vertrouwen volledig kwijt in de wethouder.
Geertje Veenstra ( CDA ) legde de vinger op de juiste plek door te zeggen dat hij niet alleen had moeten luisteren maar de mensen had moeten horen.
De raad bleef er op aandringen om in gesprek te gaan met de groep die een veel groter deel van de Aduarders vertegenwoordigd dan de wethouder denkt. Uiteindelijk, na een korte schorsing, zei Stol samen met burgemeester Swart tijdens de een reeds geplande afpraak met de groep in gesprek te gaan om maatwerk te leveren. De raad werd hierdoor tevreden gesteld waardoor niet het hele project opgeschort hoeft te worden.
Met het project wil de gemeente duidelijkheid krijgen over wie verantwoordelijk is voor kleine stukjes grond, zogenaamd snippergroen. Vaak zijn dit soort stukjes die in de loop der jaren door bewoners zijn toegeëigend en door hen worden onderhouden. Aanvulling: Volgens de actiegroep is de grond door de gemeente gegeven.
Na evaluatie wil de gemeente dit project in de andere dorpen starten.