Bijna twaalf en een half jaar is Menno Knot al kwaliteitsslager in Zuidhorn. De vierenveertig jarige goedlachse ambachtsman slaat in oktober een andere weg in en heeft in Kevin Setz een waardige opvolger gevonden. De 24 jarige Kevin uit Zuidhorn kwam als veertien jarige leerling bij Menno in dienst. In de afgelopen tien jaar heeft hij het vak én de kneepjes geleerd. Toen er sprake van was dat Menno iets nieuws wilde beginnen hoefde Kevin niet lang te twijfelen. Hij greep deze kans om voor zichzelf te beginnen.
Het is als een puzzel die in elkaar past zeggen beide mannen. Menno wilde al lange tijd iets samen met een vriend opzetten en Kevin beheerst het vak dusdanig dat hij toe is aan een volgende stap: Het ondernemerschap! Hij is realistisch genoeg om in te zien dat het ondernemerschap meer inhoudt dan alleen het ambacht maar gaat het avontuur met enthousiasme aan.
Vanaf 1 oktober is Kevin eigenaar van de slagerij, in eerste instantie volgt hij de gekozen koers maar zal zijn eigen accenten natuurlijk leggen. Tijdens het Kom in Zuidhornfeest op 6 oktober is hij er zeker bij. “ Ik kan het natuurlijk niet maken om niet aanwezig te zijn en het zal een mooie test zijn”
Porc Locale
Samen met een bevriende grossier en vleesleverancier gaat Menno Knot een nieuw avontuur aan. Het idee is om een kwaliteitsproduct, de Porc Locale, in de markt te zetten. Het varkensvlees wordt op een transparante wijze gefokt, gevoed, geslacht en verwerkt. Menno; ” Vanuit de consument is er vraag naar een eerlijk en transparant product, zeker nu ons vak soms negatief in het nieuws komt”. Dit lokaal gefokte varken wordt in de regio op een diervriendelijke manier gehouden, zelf geslacht en er is precies bekend welke voeding en eventuele antibiotica zijn verstrekt. “Een eerlijk product” zegt Menno.
Vanzelfsprekend zal ook Kevin het Porc Locale in zijn assortiment opnemen.