Bernadette Paping, projectleider van Prorail van de spoorbrug en getrouwd met een zoon van een neef van Reinier Paping, u weet nog wel, winnaar van de extreem barre Elfstedentocht van 1963, en zelf (achter) nicht van Erben Wennemars, die tot zijn spijt, de tocht der tochten waarschijnlijk nooit kan rijden, overhandigde twee plaquettes van de gesloopte hef,- en spoorbrug van Zuidhorn aan de heer Pellenbarg van de Historische kring Zuidhorn onder het toeziend oog van Jan Oomkes, daar is hij weer, voorzitter van de Erfgoedvereniging Heemschut, afdeling Groningen, de grootste en één van de oudste particuliere verenigingen voor bescherming van cultuurmonumenten, op het modderige en winderige bouwterrein, van waar journalisten van Streekkrant en Dagblad van het Noorden het gezelschap, waaronder Wethouder Bakker, wiens core business naar eigen zeggen bestaat uit het op de foto komen, fotografeerden, onder wisselende weersomstandigheden zoals een mooi zonnetje en een striemende hagelbui.
Niet alleen de plaquettes kwamen in het bezit van de Historische kring Zuidhorn ook kregen zij een tweetal onderdelen van de brug.
De HKZ wil van de onderdelen, een oplegknooppunt en een leggerkop een blijvend monument laten maken. Een kunstenaar heeft al interesse getoond.
De spoorbrug in Zuidhorn stond model voor de Haandrik brug over het Kanaal Almelo-De Haandrik, een zijtak van het Overijssels Kanaal. Mocht u heimwee hebben dan kunt u daar eens naar toe gaan.
Lees ook » Monument van delen Spoorbrug