Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl
EEN WONINGBRAND OVERKOMT MIJ NIET
Dat denkt u ……..
Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Vaak is er alleen materiële schade. Helaas vallen er ieder jaar honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveiliger te maken of als er toch brand uitbreekt, de gevolgen er van te beperken. Onderstaande vragen over de bergruimte helpen hierbij:
1. Laat u de cv-ketel regelmatig controleren? Ja Nee
Het is verstandig om uw ketel jaarlijks te laten controleren. Bij een slechte verbranding kan er koolmonoxide ontstaan. Dit is een zeer gevaarlijk gas dat u niet ruikt, proeft of ziet, maar u kunt hierdoor wel bewusteloos raken of zelfs overlijden.
2. Is de ruimte rondom de cv-ketel vrij van brandbare materialen? Ja Nee
Brandbare materialen in de buurt van de cv-ketel versnellen een brand.
3. Maakt u het filter en de luchtafvoerslag van de wasdroger na ieder gebruik stofvrij? Ja Nee
Drogen van was veroorzaakt veel pluizen. Dit kan brand veroorzaken.
4. Zijn de kranen en slangen naar de wasmachine in orde? Ja Nee
Als de kranen en de slangen niet in orde zijn, kan er waterschade ontstaan en daarmee is er risico op kortsluiting.
Wilt u informatie over wat u nog meer in en rondom uw huis kunt doen aan brandveiligheid? Kijk dan op https://www.brandweer.nl/brandveiligheid
VRAAG EVENEMENTENVERGUNNING OP TIJD AAN
Nog even en dan begint het evenementenseizoen weer. Bent u van plan dit jaar een evenement te organiseren? Let erop dat u de aanvraag voor een evenementenvergunning minimaal 12 weken voor het evenement doet. De aanvraag dient compleet te zijn, dus een aanvraagformulier met draaiboek en plattegrond. Het aanvraagformulier eninformatie vindt u via http://www.westerkwartier.nl/evenement Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen!
Meer informatie
Met vragen kunt u contact opnemen met de vergunningverleners Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Westerkwartier via telefoonnummer 14 0594.
KAP MELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van:
• 3 populieren, 2 essen, 3 kastanjes, 2 veldesdoorns, 1 linde, 3 elzen en 1 prunus op de locatie Lindehoeve aan de Kleiweg te Aduard
• 2 berken aan Stationsstraat 14 te Grijpskerk, 2 kastanjes aan Starkenborghkanaal Noordzijde te Noordhorn, 1 kastanje aan Klinckemalaan (begraafplaats) te Zuidhorn en 1 wilg aan Sportlaan te Grijpskerk
De meldingen liggen vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.
ONDERZOEK NAAR DE D VAN DICHTBIJ
Gemeente Westerkwartier heeft een eigen DNA, dat staat voor Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. Eind 2019 zijn we gestart met het Programma Dichtbij, dat zich richt op de D van Dichtbij. De gemeente is groot geworden, maar we willen toch dichtbij zijn. In het programma onderzoeken we wat ‘dichtbij zijn’ betekent. Hoe dichtbij zijn we nu en wat heeft de organisatie nodig om dichtbij onze inwoners te zijn?
Programma Dichtbij
Het Programma Dichtbij is opgedeeld in vier fasen. In de eerste fase (Luisteren) halen we informatie op bij de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties door te luisteren wat voor u dichtbij betekent. Daarnaast onderzoeken we hoe dichtbij we nu staan door een nulmeting uit te voeren. In de tweede fase (Denken) maken we de vertaling naar onze organisatie. Welke stappen zijn nodig om dichtbij waar te kunnen maken? Deze fase leidt tot een stappenplan. Dit plan dragen we vervolgens uit in de derde fase (Vertellen), zodat onze organisatie weet wat haar te doen staat en u ook weet wat we doen om dichtbij te zijn. In de vierde en laatste fase (Doen) is de organisatie aan zet. Uiteindelijk is het resultaat van fase 4 dat de gemeente daadwerkelijk dichtbij is. De opbrengst van het Programma Dichtbij draagt bij aan de ontwikkeling van onze organisatie en medewerkers.
Eerste fase
De eerste fase duurt tot 1 mei aanstaande en staat in het teken van luisteren. We leggen ons oor te luister bij inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties en voeren gesprekken over wat dichtbij zijn betekent voor u betekent en hoe u dat ervaart. Dit gebeurt in de vorm van gesprekken op verschillende plekken in de gemeente. Ook intern vragen we medewerkers en bestuurders hoe dichtbij zij zijn en/of zich voelen bij inwoners. Daarnaast zetten we hierover een online enquête uit via http://www.westerkwartier.nl/dichtbij Deze kunt u invullen tot en met 14 februari aanstaande. Uit de opbrengst van deze gesprekken en de enquête stellen we een definitie van dichtbij op. Dat is het punt waar we de komende jaren naar toe wil werken.
Nulmeting
Naast het ophalen van informatie voeren we ook een nulmeting uit naar waar we nu als gemeente staan. Hiervoor verzamelen we bestaande gegevens zoals resultaten van eerdere enquêtes en cijfers over de dienstverlening, die samen met de antwoorden op de vraag ‘Hoe dichtbij ervaar je de gemeente nu’ een nulmeting vormen.
Resultaten
De resultaten van fase 1 zijn een definitie van Dichtbij en een nulmeting. Deze vormen de basis voor het uitwerken van de volgende drie fasen van het programma Dichtbij (Denken, Vertellen en Doen). De resultaten van de eerste fase (Luisteren) maken we in het voorjaar bekend.
RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl om deze te vinden.
CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.: 14 0594 info@westerkwartier.nl www.w sterkwartier.nl
BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum
OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.: 14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur
OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur
INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s