Stipt om 16.00 uur werd gestart met de megaoperatie om de AH vestiging van de Gelders Have groep te Zuidhorn om te bouwen naar het allernieuwste winkelconcept van Albert Heijn.
Geert Jan Vierkant was nét te laat, momenten daarvoor mochten de laatste klanten naar binnen. Zij kregen na het afrekenen uit handen van twee medewerksters een bosjes bloemen mee.
Een heel leger van medewerkers werd ingeschakeld om de schappen leeg te maken. Ze werden naar de gangpaden verwezen door teamleiders en als een geoliede machine gingen ze aan het werk. Supermarktmanager Eric Smit hield toezicht op de operatie.
De versproducten werden geschonken aan de Voedselbank Westerkwartier. Vrijwilligers van die organisatie konden twee busjes volstouwen met producten.
De supermarkt wordt omgebouwd naar het allernieuwste winkelconcept van Albert Heijn en blijft binnen de bestaande muren. Door een slimme herinrichting wordt het binnenin veel ruimer. “We krijgen een moderne winkel met brede gangpaden en overzichtelijke afdelingen”, vertelt supermarktmanager Eric Smit. “De opvallendste vernieuwing is de uitbreiding van het versaanbod. Je hebt bij ons straks nog meer keuze op het gebied van groente, fruit, verspakketten, brood, banket en andere verswaren. Ook komt er een sushibar waar professionele chefs verse sushi bereiden.” Eric Smit en zijn medewerkers zijn benieuwd naar de reacties van klanten.
De heropening vindt plaats op woensdag 18 november om 11:00 uur. Klanten kunnen dan kennismaken met een ruim opgezette supermarkt waar nog meer aandacht is voor vers, lekker en gezond eten.