anuit het landelijk initiatief van Bewegen is Medicijn (http://www.bewegenismedicijn.nl) is 1 oktober gestart met het Nationale Beweeg Onderzoek. Deelnemers krijgen geheel gratis een persoonlijke beweeganalyse en ontvangen een advies voor de toekomst. Er wordt hier ook regionaal gekeken naar het beweegpatroon van verschillende gemeenten. Deelnemers kunnen zich vanaf nu >>gratis inschrijven voor het Nationale Beweeg Onderzoek.
De initiatiefnemers zoeken 20.000 deelnemers, verspreid over het hele land, ongeacht leeftijd of conditieniveau. Regelmatig bewegen om gezond te blijven: niet alleen maar om er goed uit te zien, ook om ziekten voor te zijn en een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat is algemeen bekend. Maar hoe vaak moet je dan bewegen en op welke manier zodat dit werkelijk effect oplevert? Met dit onderzoek wil Bewegen is Medicijn onderzoeken wat de invloed is van de beweegactiviteiten in ons leven en hoeveel invloed er binnen de eerste zes maanden bereikt kan worden bij mensen die starten met sporten in een sportcentrum.
Er worden 3 verschillende groepen deelnemers opgeroepen
1. Mensen die aan fitness doen
2. Mensen die zelfstandig meer willen gaan bewegen
3. Mensen die starten met sporten bij een sportcentrum
Deelnemers aan het onderzoek krijgen gratis een leefstijlportaal ter beschikking met onder andere een innovatief e-learning programma over gezond en actief leven. Tevens biedt het platform een webvideo programma om gemakkelijk thuis de kracht, conditie, balans en lenigheid te oefenen.
Wist je dat? Bewegen steeds meer wordt gezien als belangrijkste ‘medicijn’ van de toekomst en er vanuit huisartsen steeds meer wordt doorverwezen naar beweegprogramma’s en levensstijlinterventies? De hoger wordende kosten binnen de gezondheidszorg dragen bij aan de urgentie om lichamelijke of geestelijke klachten te voorkomen. Preventie door te bewegen is de meest duurzame manier om dit te doen.
Aanmelden kan vanaf nu via http://www.nationaalbeweegonderzoek.nl. Uw gegevens worden anoniem verwerkt.Het invullen van het onderzoek neemt maar 5 minuten van uw tijd in beslag! Het Nationaal Beweeg Onderzoek is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen uit de fitnessbranche waaronder EFAA, HDD Groep, Activity Workx en Kennispraktijk. Volg ons op twitter! Twitter.com/beweegonderzoek