Vanaf 1 januari 2020 treden Steven en Tanja Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard tot de Alliance Gastronomique. Het stel heeft in oktober 2016 de herberg overgenomen van Geerhard en Petra Slenema die jarenlang op sterrenniveau kookten.
Steven en Tanja ontvingen voor hun werk In de Molen in Onderdendam ook een ster en behielden hun sterrenstatus in Aduard
Alliance Gastronomique is Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants en breidt volgend jaar met in totaal 5 nieuwe leden uit. Naast Onder de Linden in Aduard treden ook Fitzgerald in Rotterdam, In Den Rustwat in Rotterdam en Smink in Wolvega toe.
Met de toetreding van deze restaurants groeit het aantal restaurants in de Alliance tot 42 leden. “Deze nieuwe leden worden gedragen door geweldige brigades, aangestuurd door topsommeliers, maîtres en natuurlijk (sterren)chefs. We rekenen er op dat allen hun plek snel zullen verwerven”, aldus voorzitter Marc van Gulick namens het bestuur.
De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 52 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak.
De nieuwe leden zijn op de jaarvergadering van maandag 2 december bij restaurant Da Vinci in Maasbracht geïnaugureerd en dragen trots vanaf 2020 het Alliance Gastronomique schild op de gevel.
Onder de Linden
Op een prachtige plek met een mooie culinaire historie leiden Steven en Tanja Klein Nijenhuis Herberg Onder de Linden. Zij nemen u met hun gerechten mee op ontdekkingsreis naar landen waar zij zelf zijn geweest. Ze werken zonder menukaart en kunnen op die manier echt dagvers koken. DE Herberg beschikt over een paar kamers waar na een culinaire avond overnacht kan worden.
Burg.van Barneveldweg 3, 9831 RD Aduard Tel. 050-2041235