Onlangs is Geerhard 65 jaar geworden en hij en Petra vinden het nu tijd om te gaan genieten van hun vrije tijd.
25 jaar Michelinster
Zij hebben vanaf 1991 met hun restaurant Aduard op de culinaire kaart gezet. Het restaurant is landelijk bekend en behoorde altijd tot de top van de Nederlandse gastronomie. 25 jaar geleden kregen zij in Aduard hun Michelinster en die hebben ze al die jaren weten te behouden.
Chef-kok Geerhard Slenema begon in 1978 met Bistro Le Mérinos d'Or in de Brugstraat in Groningen. Hij veranderde het geleidelijk in een luxe restaurant. Ook daar ontving hij een Michelin ster. Hij verkocht het restaurant in 1990 teneinde het grotere restaurant Herberg Onder de Linden in Aduard te kunnen openen in 1991.
Op zondag 30 oktober wordt in de molen voor het laatst diner geserveerd.
Opvolgers
Steven en Tanja Klein Nijenhuis van restaurant In de Molen in Onderdendam worden de nieuwe eigenaren van de Herberg, Bijna vier jaar is restaurant In de Molen nu open. De jonge ondernemers ontvingen in hun eerste jaar gelijk al een Michelinster. De drukte nam toe en al snel merkten zij dat ze in de molen uit hun jasje groeiden. Toen ze werden benaderd om de zaak in Aduard over te nemen was de keus snel gemaakt.
Gezin
Voor Steven en Tanja is het een droom die uitkomt. ' We zijn er trots op om dit te kunnen doen. Volgens ons is dit het mooiste restaurant van Noord-Nederland. Ook vinden wij het een grote eer om een restaurant met zo'n rijke geschiedenis over te mogen nemen. Daar komt nog eens bij dat het heel fijn is om het gezin straks dichtbij te hebben, aangezien we er ook gaan wonen.'
Opvolger
'Wel is het zo dat we met pijn in het hart afscheid nemen van de molen en van Onderdendam. De molen heeft ons erg veel gebracht en daar zijn we trots op en dankbaar voor. We gaan nu rustig de tijd nemen om een goede opvolger te vinden voor de molen. Dat zijn we aan Onderdendam verplicht. '
RTVNoord