Op zaterdag 1 mei en zondag 2 mei is er door de Alliance Gastronomic een prachtige autotoertocht uitgezet waarbij de mooiste route van Noord-Nederland worden gereden. De chefs van het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa serveerden de beste producten tijdens een 6½ uur durende tocht, inclusief mooie stops. Deelnemers genoten in de auto van de gerechten. In 4 provincies werden in 220 kilometer 5 Alliance restaurants bezocht.
De start voor deze autotoertocht was bij één van de 5 aangesloten Alliance Gastronomique restaurants waaronder Herberg onder de Linden in Aduard. In totaal mocht Steven Klein Nijenhuis maar liefst 500 gasten verwennen met zijn culinaire kunsten.
Andere restaurants die aangedaan konden worden tijdens deze eerste Culinaire ‘Alliance Trophy du Nord in het Noorden waren: Restaurant De Vlindertuin – Zuidlaren , Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis – Blokzijl, Restaurant Smink – Wolvega en Landgoed Lauswolt/De Heeren van Harinxma – Beetsterzwaag.
Als afsluiting kregen de deelnemers een heerlijke fles Moët & Chandon Champagne per auto om thuis na te genieten van een spectaculaire en culinaire rallydag.
Een deel van de opbrengst gaat naar kinderen die het niet altijd makkelijk hebben: Stichting Jarige Job.
eigen foto