Woensdagavond 13 oktober aanstaande voert de Hulpverleningsdienst (HVD) in samenwerking met de gemeente Zuidhorn een bijzondere onderzoeksactie uit. De HVD doet onderzoek naar zelfredzaamheid van burgers in noodsituaties. Het onderzoek, in de vorm van interviews, vindt plaats in een deel van Grijpskerk. Burgemeester Bertus Fennema van de gemeente Zuidhorn neemt deze avond het eerste interview af.
Onderzoek
Vorige week hebben ongeveer 40 huishoudens in Grijpskerk een brief van de gemeente Zuidhorn ontvangen met het verzoek mee te werken aan het onderzoek van de HVD. Het onderzoek vindt plaats in de vorm van interviews, die medewerkers van de HVD afnemen. De vragen gaan onder meer over brand, stroom- en drinkwaterstoring, evacuatie en opvang, informatievoorziening en het noodpakket. De resultaten van het onderzoek gebruikt de HVD voor de organisatie van toekomstige rampenoefeningen in de regio.
Afgelopen zomer is deze onderzoeksactie op kleine schaal succesvol uitgevoerd in de wijk Beijum te Groningen.
Kerkplein 6
Na afloop van het interview kunnen de betreffende inwoners in Kerkplein 6 te Grijpskerk terecht voor meer informatie over noodsituaties en het noodpakket. Ook kan ieder huishouden dat deelneemt aan het onderzoek hier een onderdeel van het noodpakket ophalen. Verder zijn hier specialisten van de diverse hulpdiensten aanwezig, die vragen kunnen beantwoorden en staan er stands met divers informatie- en beeldmateriaal.
Campagne
De onderzoeksactie in Grijpskerk is onderdeel van de campagne ‘Je hebt meer in huis dan je denkt’. Deze campagne is een samenwerking van alle Groninger gemeenten, de provincie Groningen, de Hulpverleningsdienst Groningen en de waterschappen. Middelen die zijn ingezet zijn onder meer advertenties in huis-aan-huisbladen, een website, radiospotje, ansichtkaart en posters. Meer informatie over de campagne is te vinden op http://www.jehebtmeerinhuisdanjedenkt.nl.
Uitnodiging
Burgemeester Fennema van de gemeente Zuidhorn neemt rond 19.00 uur de eerste enquête af nabij Kerkplein 6. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willemien Bouwers, medewerker risicocommunicatie, telefoonnummer 06 - 502 600 97.
11-10-2010 WIZ