Sinds november 2007 vindt er maandelijks de koopavondblues plaats. Op vrijdag 17 december wordt in hotel in 't Holt te Zuidhorn voor de 25ste keer de koopavondblues gehouden.
"Zonder één cent subsidie 25 keer een avond live muziek in Zuidhorn organiseren waar over het algemeen genoeg publiek op af komt, dat is uniek." aldus Wim Venema. "We hebben nu zelfs twee bands, de Bill Baboon Wisselband voor de jongsten en de Band zonder Bill voor de oudere leerlingen én volwassenen.
Zonder samenwerking was dit natuurlijk nooit gelukt." 'Bill' wil dan ook iedereen die op welke manier dan ook zich heeft ingezet hartelijk bedanken."Ook het publiek is altijd erg goed voor ons en op die manier hebben al heel wat leerlingen hun drempelvrees overwonnen."
Muziekleraar Wim Venema: "Stiekum hoop ik natuurlijk wel dat de burgemeester komt. Als teken van waardering. Bovendien houdt hij wel van de blues."
Hij is erg blij met de muziekbeleving in Zuidhorn en omgeving en ziet reikhalzend uit naar de 25e editie op 17 december.
"Rijk wordt je er niet van, maar ja, de beloning zit in het werk zelf." De koopavondblues begint om 19.00 uur. Zoals altijd is de entree gratis.
Hoofdact is de band Doctor Wacko, die al vaker zorgde voor een interessante muzikale avond met gitaarrock vermengd met allerlei stijlen uit heden en verleden. Om 19.00 uur staat de Bill Baboon Wisselband op de planken.
Sinds november 2007 vindt er maandelijks de koopavondblues plaats. Hotel in 't Holt bleek een perfecte lokatie.
"De formule is simpel: de kinderen doen podiumervaring op door met de wisselband in het voorprogramma van een band te spelen.
Veel bands, muzikanten én ouders willen graag meehelpen om de live muziek te stimuleren, omdat, zoals vaak werd gezegd, er niet veel in Zuidhorn gebeurde.
Inmiddels gaan de oudste leerlingen van de Bill Baboon Wisselband naar de "Band zonder Bill' waar ze zelfstandig óf onder leiding van een andere leraar leren werken. We gaan op de zaterdag ook optredens organiseren. Sommige oud-leerlingen spelen al in een eigen band.
Het jaarlijkse Music=Art festival omschrijft Venema als een belangrijk maatschappelijk statement: "Hier staan mensen met hun eigen werk op het podium, mensen die van muziek maken houden. Muziek is van oorsprong een sociaal gebeuren en dient mensen te verenigen en niet te verdelen. Er is al genoeg competitiedrang. Helaas werken scholen en maatschappelijke instellingen deze vorm van muziekmaterialisme in de hand. Muziekwedstrijdjes, de speciale status die popsterren krijgen toegemeten, dure merken, sex, drugs en rock and roll, het is allemaal commercie. Het budget wat een naburig festival er in twee dagen doorheen heeft gejaagd, dat is gewoon weggegooid geld wat alleen maar in deze sterallures geinvesteerd is en niet in duurzaamheid. Mijn vader zei wel eens: 'Iedereen moet zijn kont afvegen, want we zijn allemaal gelijk'.
Een timmerman is net zo belangrijk als een 'popster', want anders had een muzikant geen eens een podium om op te staan. Bij ons gaat het puur om de muziek."
7-12-2010 WIZ